Hoe witlof koken?

Stap 1: Verwijder de lelijke buitenbladeren van de witlof
Stap 2: Pak een keukenmes
Stap 3: Snijd de stronkjes van de witlof overdwars in reepjes (begin bij het bovenste puntje)
Stap 4: Gooi het laatste stuk stronk weg
Stap 5: Verwijder de bittere plakjes van de harde kern

Kooktijd

Rauw eten mogelijk
Frituren 8 minuten
Grillen 1 minuut
Koken 10 minuten
Stomen 15 minuten
Stoven 10 minuten
Wokken 8 minuten

Houdbaarheid & portie

Houdbaarheid 7 dagen
Portie kleine eter 250 gram
Portie grote eter 300 gram

Voedingswaarden

Energie (kJ) 70
Energie (kcal) 17
Eiwit totaal (g) 1.2
Koolhydraten totaal (g) 2.1
Vet totaal (g) 0.1
Voedingsvezel totaal (g) 1.1
Water (g) 95.3

De voedingswaarden zijn per 100 gram weergegeven.