Inspireer je kinderen op Global Handwashing Day

0
566
Handen wassen voor dat je bezig gaat met het bereiden van voedsel
Handen wassen voor dat je bezig gaat met het bereiden van voedsel

Tork maakt handen wassen leuk en leerzaam met Ella’s voorleesboek en lesmateriaal van Max.

In het kader van Global Handwashing Day op 15 oktober, biedt hygiëne-expert Tork hulp aan ouders en leraren. Met het nieuwe Ella voorleesboekje voor de kleintjes, het Max lespakket voor in de klas en een aantal tips tricks wordt handen wassen leuk. Uit Europees onderzoek van Tork, onderdeel van SCA, blijkt namelijk dat 77 procent van de ouders hun kinderen er steeds opnieuw aan moet herinneren de handen te wassen. Bovendien geven zij aan hier wel wat hulp bij te kunnen gebruiken. De start van de herfst betekent immers vaak een toename van verkoudheden en griep onder schoolkinderen. Doordat zij veel contact hebben met elkaar zijn zij extra vatbaar voor virussen en bacteriën. Gelukkig is gehoest en gesnotter voor een groot deel te voorkomen door regelmatig en goed handen wassen.

Handige handenwastips
Natuurlijk hoeft een kind niet constant zijn handen te wassen, maar wanneer dan wel? Om kinderen te leren hoe en wanneer ze hun handen moeten wassen zet Tork een aantal handige tips op een rijtje.
Tip 1: Het is belangrijk je handen eerst grondig nat te maken met lauw water, vervolgens zeep te gebruiken en je handen goed over elkaar te wrijven. Sla vooral geen plekje over! Spoel af met water.
Tip 2: Laat je kinderen een liedje zingen tijdens het handen wassen! Zo weet je zeker dat ze het lang genoeg doen en daarnaast is het handen wassen zo extra leuk. Een geschikt ‘handenwasliedje’ is bijvoorbeeld ‘Altijd is Kortjakje ziek’.
Tip 3: Ook het afdrogen mag je zeker niet vergeten, dit zorgt voor extra schone handen.
Tip 4: Na bijvoorbeeld een toiletbezoek, het snuiten van hun neus, of het buitenspelen vergeten kinderen regelmatig hun handen te wassen. Het is daarom belangrijk om hen op dit soort momenten aan te sporen. Vergeet ook niet voor het eten van een maaltijd je kind te stimuleren.

Maak handen wassen leuk en leerzaam
Meer van dit soort tips zijn te vinden in de lespakketten die Tork ontwikkelde voor basisschoolkinderen. Voor jonge kinderen is een voorleesboekje ‘Ella en haar vriendjes vangen Bactero’ geschreven. In het boekje gaat Ella met haar vriendjes op avontuur, waarbij ze op een leuke manier leren wanneer en waarom zij hun handen moeten wassen. Ook is de EllaHandWas-app ontwikkeld voor op de tablet. Deze gratis app is te downloaden in de App Store of Google Play. De oudere kinderen maken via Tork kennis met Max, die ze leert hun handen te wassen door middel van inhoudelijke opdrachten en testen. Een van de hoogtepunten uit het lesprogramma is de controle met de hygiënebox. Deze box bevat een blacklight-apparaat en testlotion waarmee kinderen zelf kunnen controleren hoe schoon hun handen daadwerkelijk zijn na het wassen. De lespakketten zijn ontwikkeld door pedagogen en hygiëne-experts.

Vraag de lesmaterialen aan via: http://www.tork.nl/over/nieuws/kinderen.
Deel jouw voorleesmoment met #EllaHandWas.

Over Tork
Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector en ook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Door ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid is Tork marktleider in Europa geworden. Tork is een wereldwijd merk van SCA en een betrokken partner voor klanten in meer dan 80 landen. Het actuele nieuws en de innovaties van Tork vindt u op www.tork.nl

Over SCA
SCA is een toonaangevend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. De Groep ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissue- en bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een aantal sterke merken, waaronder wereldwijd TENA en Tork en regionaal Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Als Europa’s grootste particuliere boseigenaar, legt SCA een bijzondere nadruk op duurzaam bosbeheer. De Groep heeft rond de 44.000 medewerkers en de verkoop in 2014 bedroeg 11,4 miljard EURO. SCA is gesticht in 1929, heeft zijn hoofdkwartier in Stockholm, Zweden en is genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm. Voor meer informatie, bezoek www.sca.com.

– Einde persbericht –

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here